Тиквеник с пудра захар

17/01/2016
Джемиле Чешлиева
отДжемиле ЧешлиеваМастър Шеф748308266
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции1 тава
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 836
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се вари 30 мин. в прясно мляко и след това се вдига от огъня. Изцежда се в решетка за макарони, изчаква се да изстине.

Прибавят се орехите, канелата и захарта и се бъркат, докато се получи еднородна смес.

Всяко листо от корите се маже с масло и се слага от сместа. Навива се на дължина на руло с игла, сбръчква се и се реже на парчета.

След това се реди в тава, като тиквеникът се изпича до леко червен цвят отгоре. Изважда се да изстине и се поръсва с пудра захар.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: