Пълнени гнезденца от кайма
01/02/2017

отНовак
"Днес ще ви споделим тези невероятни пълнени гнезда със сочна плънка, а вие ги споделете с кана вино и близък човек "
- Приготвяне
- Готвене
- Тotal
- Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
Необходими Съставки
- кайма - 1 кг свинска
- лук - 1 глава
- печурки - 200 г
- магданоз - 3 стръка
- свинско месо - 300 г, нарязано на много ситно
- кисели краставички - 2 - 3 бр.
- топено сирене - 60 г
- картофени ноазети - 7 - 8 бр. замразени
- сол
- черен пипер
- кимион
- кашкавал - 150 г настърган
- прошуто - 7 - 8 парченца
- бира - 1 кенче или безалкохолно
Видео Рецепта
Начин на приготвяне
Нарязва се лук и се задушава в мазнина с гъби и магданоз. Добавят се скълцано свинско месо и ноазетите. Подправя се с подправки и се оставя да къкри 10 минути на слаб огън.
След това се оставя да изстине. През това време правим топки от каймата и с помощта на кенчето ги оформяме като гнезда. Тях редим тавичка, като във всяко едно поставяме от късчета топено сирене и кисели краставички.
Добавяме и от получената плънка. Поставяме върху всяко гнездо парче прошуто и настърган кашкавал. Прибираме яденето в загрята на 180 градуса фурна и печем за 60 минути.[ подобни рецепти тук ]
След това се оставя да изстине. През това време правим топки от каймата и с помощта на кенчето ги оформяме като гнезда. Тях редим тавичка, като във всяко едно поставяме от късчета топено сирене и кисели краставички.
Добавяме и от получената плънка. Поставяме върху всяко гнездо парче прошуто и настърган кашкавал. Прибираме яденето в загрята на 180 градуса фурна и печем за 60 минути.[ подобни рецепти тук ]
Източник: gotvach.bg