Калцоне с чушки, царевица и прошуто

16/01/2016
Русиана Михайлова
отРусиана МихайловаПомощник Готвач211291
"Кой не обича вкусните изненади, затова и калцонето е сред любимите ни ястия "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции5-6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо431
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтваряме маята в 1 ч.ч. топла вода, заедно със захарта, солта, зехтина, бирата и сметаната. Получената смес се оставя настрана за няколко минути и след това се налива в пресятото брашно. Разбърква се и се замесва тесто, което се оставя да бухне.

Втасалото тесто се разделя на части, според това колко дебел и голям искате да е блатът. Всяка част се разточва и се поставя в тава, застлана с хартия за печене.

След това се маже добре с майонеза и се ръси с подправки. Върху блатовете се поставя топено сирене, чушка, прошуто, царевица, кашкавал.

Сгъва се на две, като краищата се запечатват. Печем пиците в загрята на 200 градуса фурна до готовност. След като станат готови ги напръскваме с масло или вода, за да са мекички.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: