Сладки Сърца за Свети Валентин

21/05/2018
Марина Норд
отМарина НордГотвач2690
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо201
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се оставя да омекне на стайна температура и се разбива със захарта до пяна. Добавят се едно по едно яйцата при непрекъснато разбиване. Добавя се ванилията, какаото, солта и брашното с бакпулвера и се разбърква, докато се получи гладко тесто.

Завива се в найлон и се оставя в хладилника за 1 час. Разточва се на кора с дебелина 1 сантиметър. С формичка се изрязват сърчица и се редят в тава, постлана с хартия за печене. Тавата се слага за 15 минути в хладилника.

Пекат се 12 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. Вадят се от фурната, оставят се за 10 минути в тавата и след това се вадят на решетка, за да изстинат напълно.

Приготвя се глазура, като белтъците се разбиват с лимоновия сок. Пудрата захар се пресява и се добавя към сместа от белтъци и лимонов сок. С тази глазура се покриват изстиналите бисквити и се оставят да се стегне глазурата за няколко часа.

След като тя е напълно стегната, шоколадът се натрошава и се разтопява на водна баня. Слага се в пликче, на края на което се пробива дупчица и се изстисква върху глазурата.

Така може върху всяка сладка да се изпише по една буква и да се оформи признание в любов. [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: