Лазаня с два вида сос

06/01/2016
Исман Алиева Ибрямова
отИсман Алиева ИбрямоваПомощник Готвач1624591
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции9 парчета
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 344
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

    * мерки и количества

    Начин на приготвяне

    Съставките за бешамеловия сос се разбиват добре и се слагат на котлона. От време на време се разбива с тел, за да не стане на топчета. След като се посгъсти, сосът се маха от котлона.

    За доматения сос - в загрятото олио се запържват ситно нарязаните лук и чесън. Прибавят се гъбите. След около 5 минути се добавя каймата. Всичко се разбърква няколко пъти, след което се слагат и останалите продукти. Щом кипне, се отстранява от котлона.

    В подходяща тава се сипва първо малко от червения сос. Редят се 1 ред кори. Поливат се с белия сос (аз слагам и малко кашкавал на всеки пласт), пак ред кори, доматен сос и т.н., докато свършат продуктите, и накрая са кори, които се заливат с останалия бешамел.

    Лазанята се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна приблизително 40 минути. Изважда се и се поръсва с настъргания кашкавал. Отново се слага във фурната и се допича още десетина минути.[подобни рецепти тук]

    Източник: gotvach.bg

    Рейтинг

    5
    Общо 1 гласували
    5 1
    4 0
    3 0
    2 0
    1 0
    Дай твоята оценка: