Баклава охлювчета

05/01/2016
Мартина Тракова
отМартина ТраковаПомощник Готвач138180301
"Какво ще кажете за тези баклавени охлювчета, които се топят в устата и не са никак трудни за приготвяне"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 490
  • Преглеждания за месеца68
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошаваме орехите и слагаме канела на вкус. Взимаме 3 кори, като между тях намазваме с малко олио. Поръсваме отгоре от орехите и канелата и завиваме на стегнато руло.

Нарязваме рулото на 1-2 см и подреждаме с разреза нагоре плътно в намазнена тава. Това се повтаря, докато свършат корите и плънката.

Ако са ни останали от орехите, може да се поръсим върху баклавата. Когато сме наредили цялата тава, слагаме маслото, като гледаме на всяко охлювче да има парченце масло.

Печем в предварително загрята фурна на 170 градуса за около 45 минути или до златисто. Изчакваме хубаво да изстине.

Слагаме водата и захарта на котлона. След като заври, засичаме 25 минути и сиропът е готов. Добавяме ванилията и заливаме напълно изстиналата баклава.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: