Паламуд плакия с лук

31/01/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай1257176
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 534
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме рибата, подсушаваме я. Почистваме, измиваме, белим и режем лука на шайби, морковите на кръгчета, чесъна на филийки, лимоните на колелца, доматите на тънки резени.

Натриваме рибата отвън и отвътре със сол и черен пипер. В коремната и кухина поставяме връзката копър и половин лимон.

В тенджера сгорещяваме олиото и задушаваме до омекваме лука, морковите и чесъна, подправяме с черен и червен пипер, сол и естрагон на вкус.

С получената плънка запълваме рибата, поставяме зеленчуци и под нея и с останалите я покриваме. Запичаме под фолио в предварително загрята фурна за около 45 мин.

Вадим рибата и нареждаме отгоре колелца лимони и домати, връщаме във фурната за още 40 мин.[подобни рецепти тук]

Източник: ezine.bg

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: