Домашна постна содена питка

04/01/2018
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай1257176
"Ароматът на домашно приготвената содена питка ни връща към най-скъпите спомени от детството, защото празниците са онова, което сплотява семейството "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо383 666
  • Преглеждания за месеца9811
  • Преглеждания за седмицата345
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното и правим в средата му кладенче.

Сипваме водата, зехтина и загасената в оцета сода.

Замесваме тесто и оставяме да почине 30 минути.

Оформяме питка и поставяме в намаслена и посипана с брашно тавичка.

Украсяваме с помоща на две вилици и печем на 180 градуса за 30 минути.

След като извадим от фурната, намазваме постната содена питка с вода и увиваме в чиста кърпа.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.4
Общо 5 гласували
5 4
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка: