Мариновани свински ребърца

16/12/2017
Севда Андреева
отСевда АндрееваНовак10686
"Неприлично вкусни са тези ребърца. Месцето се отделя само с поглед, а ароматът... Мммм! Вървят със зелена салатка, бяло вино и добра компания!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо58 330
  • Преглеждания за месеца234
  • Преглеждания за седмицата74
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • свински ребра - 1 кг
  • кетчуп - 2 с.л.
  • ябълки - 80 г пюре
  • кафява захар - 3 с.л.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • соев сос - 2 - 3 с.л.
  • чесън - ½ ч.л., сушен
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • червен пипер - ½ ч.л.
  • канела - ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме всички продукти без месото и хубаво разбъркваме.

Ребърцата нарязваме на малки парчета, като най-добре да ги разрежем и напречно.

Сваряваме ги за 15 минути и ги потопяваме в подготвената марината.

Намазваме всяко парче добре от всички страни и оставяме да отлежат 1 час на хладно място.

След това поставяме ребърцата в тавичка върху решетка и печем на 180 градуса – 40 минути, като от време на време ги мажем с останалия сос.

След изпичането сваряваме останалия от мариноването сос на тих огън и подаваме в купичка към ребърцата.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: