Юфка с мляко и сирене

15/12/2015
Марина Норд
отМарина НордНовак1219
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо11 192
  • Преглеждания за месеца271
  • Преглеждания за седмицата101
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прясното мляко се кипва и в него се добавя солта. Добавя се юфката, която ако е необходимо, е предварително натрошена на по-малки парченца.

Сварява се до омекване, но се внимава да не се развари прекалено много, за да не заприлича на каша.

Оставя се в съда, в който се е варила, за да поеме прясното мляко. Слага се маслото и се оставя да се разтопи в горещата юфка.

Сервира се гореща, като във всяка порция юфка се добавя ситно натрошено сирене.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: