Пухкави домашни кашкавалки

28/10/2018
Исман Алиева Ибрямова
отИсман Алиева ИбрямоваПомощник Готвач1624591
"Една от най-четените и любими рецепти за кашкавалки от последните дни. Приготвят се за отрицателно време и са умопомрачително вкусни!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо545 860
  • Преглеждания за месеца710
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана26 пъти
  • Рейтинг3.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Маята и захарта се разтварят в топлото мляко. Оставя се за десетина минути да шупне.

Брашното се пресява и от гореизброените продукти се замесва меко и еластично тесто (без сиренето и кашкавала, те са за плънката). Тестото се покрива и се оставя да втаса за около 30 мин.

В това време се настъргва кашкавалът. Тестото се разточва на правоъгълник, разпределя се кашкавалът и сиренето по малко и от двете, по желание може и да сложите стрита чубрица, може и някакъв колбас.

Навива се на руло, нарязва се на филийки. Тавата се намазва с олио. Нареждат се нарязаните кашкавалки с разреза нагоре. Покриват се и се оставя да втасат за 20 мин.

Намазват се отгоре с жълтък и 2 с. л. прясно мляко, поръсва се всяка кашкавалка с настърган кашкавал и стрита чубрица по желание. Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса за 15-20 минути.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

3.6
Общо 53 гласували
5 23
4 7
3 10
2 4
1 9
Дай твоята оценка: