Шакшука - Яйца по Арабски

17/02/2018
отНовак
"По наше мнение има две велики арабски открития, които заслужават Нобелова награда - арабските цифри и шакшука "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо525 867
  • Преглеждания за месеца11967
  • Преглеждания за седмицата1560
  • Коментирана14 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

В загрято олио се запържват нарязания лук, чушките, почистени от семената, скилидките чесън.

Добавят се нарязани ситно или настъргани домати. Овкусяваме със сол, захар, черен пипер и кимион.

Оставяме да къкри на тих огън, като се разбърква непрекъснато. Щом се посгъсти се чукват яйцата.

Може с лъжица да им се оформи нещо като гнездо. Оставяме да се готвят до готовност.

Поднасяме с нарязан ситно магданоз! Бързо и вкусно![ подобни рецепти тук ]
Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.9
Общо 26 гласували
5 24
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: