Кифлички с мармалад

23/11/2017
"Колкото и често да ги публикуваме, тези кифлички си остават тотален хит. Най-любимите, най-готвените и най-харесваните кифлички в Готвач.бг"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции30
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо623 513
  • Преглеждания за месеца5164
  • Преглеждания за седмицата1380
  • Коментирана100 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Затопля се прясното мляко. Към него се добавят: маята, 3-4 с.л. захар, 3-4 с.л. брашно. Сместа се оставя на страна за около 10 минути, за да се надигне.

Брашното, яйцата(без единия жълтък), олиото, ванилията и 3-4 с.л. захар се смесват с вече надигналата се смес.

Тестото се замесва и се оставя да втаса за 30-35 минути. След като втаса се премесва и се разделя на 4 равни топки. Топките се оставят на масата върху олио, за да се поотпуснат малко.

Разточват се и се режат на триъгълничета (с дебелина около 1 см). Добавя се мармалад (по възможност по гъст) и се навиват.

Отделеният жълтък се разбива с малко олио и се намазват кифличките. Поръсват се с захар и се оставят малко да се надигнат.

Пекат се на 200° и постепенно на 250°.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.2
Общо 307 гласували
5 155
4 83
3 44
2 24
1 1
Дай твоята оценка: