Пържено свинско месо с яйца

09/12/2015
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай10686
"Фантастично ястие, направо включвайте котлона "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции1
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 078
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата27
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 100 г
  • яйца - 1 бр.
  • соев сос - 1 с.л.
  • вино - 1 с.л.
  • джинджифил - 3 резенчета
  • олио - 1 ч.ч.
  • сол - 1 щипка
  • гъби - 2 - 3 бр, сушени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме гъбите във вода за 20 минути, прецеждаме ги и ги нарязваме на тънки ивички.

Нарязваме месото също на ивички, а яйцето разбиваме с малко сол.

Нагорещяваме тигана и в него сипваме малко олио.

Сипваме яйцето и с бъркане го изпържваме за кратко. Изваждаме го в чиния.

Доливаме в тигана останалото олио и като се сгорещи, изпържваме месото.

Прибавяме соевия сос, виното и джинджифила нарязан на ситно.

Разбъркваме и прибавяме изпърженото яйце.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: