Панирана Цаца

07/12/2015
Марина Норд
отМарина НордНовак1219
"Пропуснали сме да запишем в рецептата колко бира се изпива с тази хрупкава панирана цаца!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо42 389
  • Преглеждания за месеца268
  • Преглеждания за седмицата104
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • цаца - 500 г
  • бира - 150 мл
  • сол - 3 щипки
  • брашно - 150 г
  • черен пипер - 1/4 ч.л млян
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 200 мл
  • лимони - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цацата се измива много добре, след това се почиства от вътрешностите и отново се измива. Поръсва се със сол.

Приготвя се панировка от брашното, черния пипер, останалата сол, бирата и разбитите яйца.

Всяка рибка се топва в панировката, оставя се да се отцеди и след това се пуска в загрят тиган с мазнина.

Пържи се до златисто.

Панираната цаца се сервира топла, с резени лимон.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: