Пукани люти чушки по кърджалийски

25/11/2015
Sevda
отSevdaНовак
"Смела рецепта за любителите на пикантните удоволствия!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции20
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо43 996
  • Преглеждания за месеца698
  • Преглеждания за седмицата15
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг3.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и приготвяме 20 бурканчета от 300 мл с капачки.

Във всеки буркан слагаме по 1 ч.л. захар, 1 с.л. сол, 2 с.л. олио, 3 скилидки чесън, нарязани на дребно и по една голяма щипка от предварително накълцаните и разбъркани копър и магданоз и рендосаните моркови.

В нагрят, сух, голям и дълбок тефлонов тиган запичаме за кратко предварително измитите и почистени от дръжките чушки.

Горещите и пукани чушки редим плътно в бурканчетата.

Отгоре добавяме по още 1 щипка от наситнените моркови, пресни зелени подправки и по една скилидка чесън. Допълваме с оцет.

Напълнените бурканчета затваряме плътно, обръщаме и оставяме да изстинат за около 12 часа.[ подобни рецепти тук ]
Източник: gotvach.bg

Рейтинг

3.7
Общо 3 гласували
5 1
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: