Печено филе от треска по италиански

21/11/2015
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай10686
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо14 705
  • Преглеждания за месеца146
  • Преглеждания за седмицата65
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопяваме маслото в голям тиган. Сваляме го от котлона и му добавяме галетата, орехите, кората и сока на 1 лимон, игличките на единия стрък розмарин, магданоза и разбъркваме добре до овкусяване на маслото и леко запържване на галетата.

Нареждаме филетата от треска в намазнена тавичка и разпределяме сместа от тигана върху нея.

Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса за 20-25 минути.

В купичка със зехтина изцеждаме втория лимон, добавяме смачкания чесън, игличките на втория стрък розмарин и нарязаната на ситно люта чушка. Разбъркваме.

При сервиране слагаме с лъжица от дресинга върху изпеченото филе. [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: