Консервирана царевица в буркани

04/11/2015
Цанка
отЦанкаНовак
"Ето как любителите на царевица да си я консервират, за да си хапват, когато изчезне от пазара "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо13 610
  • Преглеждания за месеца75
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • царевица - 5 кг
  • сол - на вкус
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С нож се изрязват зърната от кочаните, да не се реже до самия кочан. Зърната се измиват и се поставят в тенджера.

Покриват се с вода и се варят 5 минути. Отцеждат се и се пълнят в буркани. Пълни се 1 пръст под ръбчето на буркана.

Добавя се сол на вкус и бурканът се залива с вода. Консервите се запечатват с капачки и се стерилизират 2 часа.

След това се изваждат от водата. Съхраняват се на тъмно и студено място.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: