Пържен морунаж пане

05/11/2015
Станка
отСтанкаНовак
"Ясно е, че това ще е рибата и рецептата, сега остава да решим каква ще е гарнитурата "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 617
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • риба - 3 бр. морунаж
  • галета - 1 и 1/2 ч.ч.
  • масло - за пърженето
  • сол
  • черен пипер
  • лимонов сок - от 2 лимона
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме добре рибата на течаща вода. Оставяме да се отцеди и нарязваме на едри късове. Поръсваме всяко парче с лимонов сок, черен пипер и сол.

След 15 минути изтръскваме от маринатата и овалваме в галетата. Пържим в загрято масло от всички страни до златисто.

Готовата риба по желание поднасяме с млечен чеснов сос и салата според сезона.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 3 гласували
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: