Пържоли от морунаж

27/12/2015
Калинка
отКалинкаНовак
"Трябва да си истински майстор, за да успееш да извадиш пържоли от риба, но ние ще ви научим "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 582
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • риба - 2 бр. морунаж
  • царевично брашно - 1 ч.ч.
  • масло - за пърженето
  • сол
  • черен пипер
  • лимонов сок
  • бяло вино - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-важното условие, което трябва да спасите, е да си набавите прясна риба. Тя се почиства от вътрешностите, главата, люспите и перките.

Измива се на течаща вода и се подсушава леко. След това се филетира с помощта на остър нож.

Парчетата риба се накисват в малко вода, вино, лимонов сок, черен пипер и сол.

След два часа се отцеждат и се панират в брашно. Пържат се хубаво в сгорещeна мазнина. Поднасят се с бяло вино и свежа салата. [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: