Домашни кашкавалки с мая

17/10/2015
М. К.
отМ. К.Новак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо15 188
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прясното мляко се затопля и маята се разтваря в него, заедно с подправките. Брашното се пресява в дълбок съд и се прави кладенче. Вътре се наливат маята и разтопеното масло.

Всички съставки се объркват и се замесва тесто. То се оставя да втаса за един час, след което се размесва още веднъж и се разстила на тънки листа, които се режат на правоъгълници.

Всеки от тях се пълни с плънка от разбитoто яйце и натрошеното сирене, след което се завива на руло.

Рулото пък се свива като охлювче. Всички охлювчета се нареждат в намазнена и набрашнен тава и се пекат на 180 градуса.

Малко преди да бъдат окончателно извадени от фурната, се поръсват с настърган кашкавал и се връщат в печката, да се дозапекат.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 3 гласували
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: