Руски постен борш

30/09/2015
Ралица
отРалицаНовак
"Когато храната е толкова красива, колкото е и вкусна, тя е истинска наслада и за очите, и за небцето!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо18 867
  • Преглеждания за месеца184
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете зарзавата. Нарежете цвеклото на ивички и го задушете в малко мазнина, заедно с оцета, захарта и доматеното пюре.

Лукът, морковът и част от магданоза задушете отделно, след което смелете в пасатора. Нарежете картофите на кубчета и ги пуснете във вряща вода. След 5-10 минути добавете към тях нарязаното на ивици зеле.

Варете тези продукти десетина минути и прибавете към тях пасираната по-рано зеленчукова смес и задушеното цвекло. Боршът престоят на котлона, докато всички продукти омекнат.

Преди да отдръпнете яденето от огъня, го овкусете със сол, черен пипер и дафинов лист. Готовият борш сервирайте със счукан чесън. Поръсете ястието с магданоз и копър.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: