Постна гръцка мусака с патладжани и тиквички

15/06/2017
Лора Яворова
отЛора ЯвороваНовак
"Обявяваме днес за световен ден на гръцката мусака - да ви е сладко "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо59 067
  • Преглеждания за месеца143
  • Преглеждания за седмицата31
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Измийте и почистете от семките всички зеленчуци. Обелете патладжаните, нарежете на филийки и ги осолете. Картофите нарежете на колелца и ги подредете по дъното на намазана със зехтин тава.

Върху картофите наредете патладжаните. В отделен съд накълцайте доматите и ги смесете с предварително опечените и нарязани чушки. Овкусете със сол и черен пипер на вкус.

Доматената смес се изсипва след патладжаните. Лукът и чесъна задушете със сол на вкус и към тях прибавете нарязаните тиквички. Това е предпоследният пласт от муската, като накрая трябва да завърши с пласт патладжани.

Опаковайте тавата с домакинско фолио и печете на 200 градуса за 40 -45 мин.

Докато мусаката се пече, може да приготвите заливката.

Смесете прясното мляко с брашното до получаването на хомогенна смес и овкусете с 1 чаена лъжичка сол.

След като мусаката се изпече, залейте със сместа и допечете за още 15 - 20 мин. [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: