Телешко в тенджера под налягане

18/09/2015
Мариана
отМарианаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 771
  • Преглеждания за месеца115
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • телешко месо - 500 - 600 г
  • лук - 1 голяма глава
  • олио - 50 мл
  • масло - 50 г
  • магданоз - 5 - 6 стръкчета
  • чубрица - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • универсална подправка - 1 ч. л. по желание
  • дафинов лист - 6 бр.
  • черен пипер - 10 зърна
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете кромида на полумесеци и го запържете до омекване в смес от олио и масло.

Добавете телешкото месо, нарязано на средно големи парчета и запечатайте от всички страни за 6-7 минути.

Сложете подправките и при нужда сложете 3-4 с.л. вода, поставете капака на тенджерата и задушавайте 20-30 минути на тих огън.

Сервирайте с гарнитура по избор.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: