Пъстърва на скара

15/11/2010
Ефросия
отЕфросияДжедай4541
"Метнете 2 рибки на скарата и ще хапнете здравословно само след 10-15 минути"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо137 486
  • Преглеждания за месеца1121
  • Преглеждания за седмицата1063
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5

Необходими Съставки

  • пъстърва - 4 изчистени
  • мазнина - 1 с.л. олио
  • лук - 2 глави
  • копър - 1 връзка
  • лимони - 1 брой
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пъстървите със студена вода. Подсушете ги отвън и отвътре. Напръскайте ги с лимоновия сок и леко ги посолете. Намажете с олиото 4 листа алуминиево фолио.

Измийте копъра и го изтръскайте от водата, нарежете го на едро. Обелете лука, нарежете го на дребно и го разбъркайте с копъра. Напълнете пъстървите със сместа и ги затворете. Сложете рибите върху парчетата фолио.

Съединете краищата на фолиото и ги завийте на плътни пакети. Печете на скарата по 15 минути от всяка страна. Сложете пъстървите в чиниите и ги украсете с резенчета лимон.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.1
Общо 42 гласували
5 20
4 13
3 4
2 5
1 0
Дай твоята оценка: