Печена пъстърва на фурна

17/09/2018
Мариана
отМарианаНовак
"Ароматна пъстърва, изпечена във фолио с букет от подправки!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо273 614
  • Преглеждания за месеца10513
  • Преглеждания за седмицата243
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително почистените риби се поставят в подходящ съд, посоляват се и се поливат с лимонов сок. Съдът се покрива и се оставят в маринатата поне 1 нощ.

Рибите се подреждат в предварително намазнена тава. Овкусяват се с риган и черен пипер, покриват се с алуминиево фолио и се пекат около 20 минути в предварително загрята на 200 г фурна. Фолиото се отстранява и рибите се запичат още 5 минути само на горно печене или на грил.

Пъстървата се поднася със салата по избор, поръсена обилно с магданоз.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.8
Общо 4 гласували
5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: