Сладко от цели смокини

07/09/2015
Дора Янчева
отДора ЯнчеваНовак
"Изисква се истински майсторлък, за да приготвите такова изкусително сладко!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции6 бурканчета
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо54 624
  • Преглеждания за месеца6584
  • Преглеждания за седмицата4166
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • смокини - 70 бр.
  • захар - 1 кг
  • вода - 3 ч.ч.
  • лимонтузу - 1 ч.л. равна
  • канела - 2 пръчици или 2 пакетчета ванилия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете водата със захарта и канелата да се варят на котлона, докато се получи гъст сироп, а пред това време измийте смокините и ги надупчете с игла.

Сипете сиропите в готовия захарен сироп, намалете котлона до умерена степен и оставете сладкото да се вари отново до сгъстяване, защото сокът от плодовете ще го разреди в началото.

Проверете готовността на сиропа и внимавайте да не преварите смокините.

3 минути преди да махнете сладкото от котлона, объркайте с лимонтузуто.

Разсипете горещото сладко в бурканчета, затворете ги и ги обърнете с капачките надолу, докато изстинат напълно.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: