Мармалад от шипки

11/10/2010
Ефросия
отЕфросияНовак
"Винаги запазваме последното бурканче мармалад от шипки само за най-скъпите си приятели!"
  • Приготвяне
  • Тotal
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо21 066
  • Преглеждания за месеца323
  • Преглеждания за седмицата24
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • шипки - добре узрели
  • захар - 1 кг (или повече)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре узрелите шипки се измиват и се почистват. Заливат се с вода, колкото да се покрият и се варят до омекване.

След това се претриват 3-4 пъти през различни сита: първо през по-рядко сито, за да се отстранят семената и обвивките; след това през по-гъсти сита, за да се отстранят космите на шипковия плод.

Полученото шипково пюре се вари със захарта, като на 1 кг шипково пюре се слага 1 кг захар. Бърка се непрекъснато с дървена лопатка.

Готовият мармалад се сгъстява. Още горещ се разсипва в бурканчета, затварят се и се стерилизират за около 10 минути.[ подобни рецепти тук ]
Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.3
Общо 4 гласували
5 1
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: