Пъстърва във винена панировка

01/09/2015
Марина Норд
отМарина НордНовак
"Приготвянето на пъстърва е изкуство, на което ние сме заклети почитатели "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 418
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се панировка, като жълтъците се отделят от белтъците. Брашното се разбива с жълтъците, виното и 150 милилитра вода до еднородна смес. Оставя се за 10 минути.

Белтъците се разбиват със солта на пяна, добавят се към сместа с жълтъците и се оставят за 5 минути.

Рибата се нарязва на парчета. Натрива се със сол. Всяко парче риба се топва в брашно, след това в сместа с виното и се пържи в загрят тиган до златисто.

Лимоните се нарязват на резенчета и се поднасят с рибата.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: