Задушена риба с джинджифил и сусам

06/12/2015
Росица Стоянова
отРосица СтояноваДарт Вейдър16715030
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо392
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • риба - 700 г филе
  • джинджифил - 6 см корен
  • соев сос - 1 с.л.
  • сусам - 1 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • зелен лук - 2 стръка
  • сусамово олио - 1 ч.л.
  • олио - 1 ч.л.
  • лимонов сок - от 1 бр.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете джинджифила, чесъна и зеления лук. Запечете сусама в загрят тиган без мазнина за 1-2 минути. Извадете сусама и в същия тиган сипете двата вида олио и изпържете чесъна и джинджифила.

Добавете сусама и смесете с лимоновия сок, соевия сос и нарязания зелен лук.

Нарежете филетата риба на дълги ленти, овкусете ги със сол и черен пипер.

Всяка лента се пълни с малко от сместа и се прикрепва с коктейлна пръчица. Поръсете с оставащата смес и ги задушете за 8-10 минути.

Сервирайте с варен ориз. [подобни рецепти тук]

Източник: ezine.bg

Рейтинг

4.3
Общо 4 гласували
5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: