Маринован джинджифил

23/07/2015
Николай
отНиколайНовак
  • Приготвяне
  • Тotal
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо12 429
  • Преглеждания за месеца317
  • Преглеждания за седмицата75
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • джинджифил - 200 г пресен
  • морска сол - 1 ч.л.
  • оризов оцет - 250 мл.
  • кафява захар - 4 с.л. нерафинирана
  • вода - 8 с.л. филтрирана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Използвайте пресен джинджифил, чиято кора може да обелите по желание. След това го нарежете на тънки листчета с дебелина 1-2 мм, като използвате ренде или кухненски робот. Важно е парчетата да са с еднаква дебелина.

Объркайте джинджифила със смляната сол и го оставете така за половин час.

Останалите съставки разбъркайте в купа, докато всичко се разтопи и хомогенизира. Залейте джинджифила с маринатата, като гледате тя да покрива изцяло парченцата.

Оставете джинджифила да се маринова поне 24 часа. Съхранявайте с бурканче в хладилника. [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.5
Общо 2 гласували
5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: