Пиле с бекон и манатарки по италиански

15/07/2015
Mariana
отMarianaДжедай7720
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 188
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото месо на малки порции, а манатарките накиснете в гореща вода за около 30 минути, след което отцедете, като запазите водата.

Загрейте зехтина и сотирайте за 10 минути лука. Добавете нарязаната целина и гответе още 5 минути. Извадете зеленчуците и в мазнината с сложете нарязания бекон, а след 2-3 минути и пилешкото месо.

Запържете до златисто, залейте с виното, кипнете и оставете месото да се готви на тих огън за около 10 минути.

Добавете нарязаните домати заедно със соса, сложете зеленчуците и ситно нарязаните манатарки. Гответе на тих огънзо готовност на пилето.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

3.7
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка: