Конфитюр от дюли

18/10/2010
Ефросия
отЕфросияНовак
"Винаги запазваме последното бурканче от този конфитюр само за себе си!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции6-8 буркана
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо42 972
  • Преглеждания за месеца1677
  • Преглеждания за седмицата275
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

  • дюли - 3 кг
  • захар - 1.5 кг
  • лимонтузу - 1 и 1/2 ч.л.
  • коняк - 2 с.л.
  • индрише - 2 листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дюлите се измиват, обелват, почистват се от семките и се нарязват на кубчета. Плодът се изсипва в дълбока тава и се поръсва с 1, 5 кг захар.

Налива се 500 мл вода и се слага на котлон. Като заври водата, започва да се бърка с решетъчна лъжица. Котлонът се намаля на по-слабо. Пяната, която се образува се обира.

След това се добавят 2 с.л. коняк, за да се запази цвета на сладкото. Когато се сгъсти сиропът, се добавя лимонтозуто и листата индрище. Разбърква се добре и се оттегля от котлона.

Конфитюрът се разпределя в сухи бурканчета, затварят се с капачки и се обръщат надолу. Оставят се така 24 часа на хладно място.[ подобни рецепти тук ]
Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.8
Общо 9 гласували
5 7
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: