Картофи с копър и чесън

27/09/2010
Ефросия
отЕфросияНовак
"Вкусни и леки класически картофки с копър и чесън, подходящи за тези, които са на пост и за тези, които не са"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо142 281
  • Преглеждания за месеца798
  • Преглеждания за седмицата215
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • картофи - 1 кг малки пресни картофчета
  • масло - 100 г
  • копър - 1/2 връзка пресен
  • чесън - 6 скилидки, наситнен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете картофите и ги изсипете в голяма йенска тава. Залейте отгоре поразтопеното масло. Долейте малко вода, посолете и ги сложете да се задушават с капак.

След около 20 минути разбъркайте картофите или просто раздрусайте похлупената тава и оставете отново да се пекат.

Готовите картофи се изваждат и се слагат да се запържат в голям тиган, в който е разтопено масло. Добавят се наситнените чесън и копър, разбърква се и се сваля от котлона.[ подобни рецепти тук ]
Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.3
Общо 17 гласували
5 9
4 4
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка: