Оризова супа с картофени пръчици

20/06/2016
Росица Стоянова
отРосица СтояноваДарт Вейдър8715813844
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо140
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 190 градуса. 25 г от маслото и зехтина се сипват в тенджера и лукът се изпържва до омекване.

След това добавете нарязаната шунка и пържете още 1 минута. Добавете ориза, бульона и граха. Овкусете със сол и черен пипер и варете 15-тина минути или докато оризът омекне.

Разбийте яйцето и 125 от маслото, след това добавете брашното, сол и картофеното пюре. Оформете гладко тесто и го разточете на кора с дебелина 1 с.л. Нарежете го на 12 пръчици и и намажете с млякото, поръсете ги с маковото семе.

Изпечете ги в загрятата фурна за 15 минути. Щом оризът в супата се свари, добавете оставащото масло и пармезана. Поръсете с магданоза и сервирайте с топлите картофени пръчици. [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: