Тарталети с резене и шалот

03/06/2015
Росица Стоянова
отРосица СтояноваДарт Вейдър16714265
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо395
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Пресейте брашното в купа, след това добавете маслото и замесете тесто. Добавете настърганото сирене, жълтъка и 2 с.л. студена вода. Офомете тестото и го охладете за 30 минути.

Разточете го на блат и сложете във форма. Отгоре сложете хартия за печене и сипете боб, за да не се надига блатът. Изпечете в загрятата фурна за 10 минути.

Междувременно загрейте олиото и изпържете нарязаните лук и резене за 5 минути. Поръсете със захарта и пържете още 10 минути, като разбърквате непрекъснато, докато леко се карамелизира.

Разбийте яйцето и сметаната, овкусете ги със сол и черен пипер. Сипете лучената смес върху блата и залейте със сметаната. Поръсете с грюера и канелата. Печете за 20 минути и сервирайте със салата по избор. [подобни рецепти тук]

Източник: ezine.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: