Нахут със зеленчуци

26/09/2010
Ефросия
отЕфросияНовак301
"Вкусно и здравословно предложение, което няма да откажете!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции2-3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо27 116
  • Преглеждания за месеца235
  • Преглеждания за седмицата114
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисвате нахута предишната вечер, ако използвате сух. При пресен не е нужно. Кипнете нахута в солена вода за 10-15 минути. Подменете водата и сварявате отново в солена вода.

Зеленчуците се нарязват на ситно и се задушават в малко зехтин и вода от бульона на нахута.

Към задушените зеленчуци добавете сварения и отцеден нахут, прибавяте подправките, ситно нарязания чесън и сока от лимона.

Оставете да ври, докато водата се поизпари. [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.3
Общо 16 гласували
5 6
4 9
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка: