Полски козунак

10/04/2015
Марина Норд
отМарина НордНовак1219
"Защото заслужавате да опитате всички вкусни козунаци на света, приготвихме за вас ароматен Полски козунак"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 007
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото се кипва, сметаната се загрява, без да кипне. Половината от млякото и цялата сметана се смесват, добавя се брашното, разбърква се и се оставя да изстине леко. Добавя се маята, размита в останалото топло мляко. Добавят се две яйца. Сместа се разбърква и се оставя на топло 1 час.

Добавят се останалите жълтъци, смесени с половината захар. Добавят се белтъците, разбити на сняг с останалата захар. Всичко се разбърква, добавя се останалото брашно и тестото се оставя за 1 час на топло. Меси се, като се удря 50 пъти в масата.

Слага се във форма, намазана с масло и поръсена с брашно, като формата се пълни до половината. Тестото се оставя да се надигне на топло за 40 минути и се пече около час на 180 градуса.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: