Руло Стефани

31/03/2017
Ефросия
отЕфросияНовак
"Денят няма да мине без класическото руло стефани. Това е твоята рецепта за вкусното руло и за пред гости, и за пред семейството!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо189 391
  • Преглеждания за месеца1464
  • Преглеждания за седмицата554
  • Коментирана7 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Морковите се почистват и се сваряват цели. След като се сварят се нарязват по дължина на лентички. Същото се прави и с киселите краставички. Лукът се почиства и се нарязва на дребно.

Каймата хубаво се омесва с едно яйце, черния пипер, солта, кимиона, лука и се оставя да престои в хладилник 1-1.5 часа.

Отаналите 3 яйца се сваряват до твърдо, обелват се и се режат на половинки. Каймата се разтила и в нея се подреждат нарязаните яйца, нарязаните моркови и кисели краставички и след това се оформя на руло.

Рулото се поставя в тавичка, намазана с масло и се пече 40 минути в предварително загрята фурна на 250 градуса. Рулото се сервира топло с гарнитура от жарени зеленчуци. За да ги приготвите загрейте намазнен грил тиган и сложете нарязаните на колелца домати, картофи (предварително леко сварени) и моркови да се запържат, като ги обръщате от двете страни.
[ подобни рецепти тук ]
Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.4
Общо 80 гласували
5 47
4 17
3 13
2 3
1 0
Дай твоята оценка: