Крем супа с тиквички и бекон

04/04/2015
Марина Норд
отМарина НордНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо697
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Беконът се реже на малки кубчета, запържва се до златисто и се оставя настрана. Лукът се реже на ситно и се запържва 6 минути в маслото направо в тенджерата, в която ще се вари супата.

Тиквичките се обелват, режат се на кубчета и се добавят към лука. Задушават се на бавен огън 5 минути. Половин чаша бульон се отделя настрана, с останалия бульон се заливат тиквичките.

Добавя се сол и се вари на бавен огън 10 минути. Добавя се крема сиренето и супата се разбърква добре, за да се разтвори сиренето изцяло.

Тенджерата се сваля от котлона и супата се пасира. Добавя се останалият бульон. Разпределя се в чинии и се поръсва с червен пипер. Във всяка чиния се добавят кубчета бекон.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: