Хек с портокалов сос

23/03/2015
Марина Норд
отМарина НордНовак1219
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо979
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се реже на парчета. Яйцата се разбиват и се добавя сол. Рибата се топва в яйцата, оставя се за 3 минути, вади се и се овалва в брашното, смесено с нишестето, от което се заделя настрани 1 чаена лъжичка. Зехтинът се загрява, добавя се сусамът и в тази смес се пържат парчетата риба.

Портокалът и лимонът се изстискват. В тенджерка се смесват портокаловия сок, лимоновият сок и захарта. Загрява се на бавен огън до разтваряне на захарта.

Смесват се 1 чаша вода с 1 чаена лъжичка нишесте и 1 чаена лъжичка кафява захар и се разбърква, след което се добавя към цитрусовите сокове.

Загрява се на бавен огън и се разбърква до сгъстяване. Рибата се пуска в топлия сос, разбърква се и се сервира.[подобни рецепти тук]

Източник: ezine.bg

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: