Италиански кифлички с бекон и кашкавал

03/03/2015
Марина Норд
отМарина НордНовак1219
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 446
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Беконът се нарязва на тънки резени и се запържва на сух тиган, докато не стане хрупкав. Отцежда се на хартия и след като изстине, се натрошава на малки парченца.

Тестото се разточва на правоъгълник и се поръсва със смес от бекон и настърган кашкавал. Тестото се навива на руло и се нарязва. Така оформените кифлички се слагат в тава, постлана с хартия за печене, на разстояние 4 сантиметра една от друга.

Жълтъците се смесват с 4 супени лъжици вода и с тази смес се мажат страничните ръбове на кифличките. Пекат се 15 минути на 180 градуса. [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 3 гласували
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: