Бърза запеканка с ньоки

24/02/2015
Mariana
отMarianaДжедай7720
"Вече знаете как се правят ньоки, сега ще ви покажем и как са най-вкусни за хапване "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4-5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 504
  • Преглеждания за месеца84
  • Преглеждания за седмицата38
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите в подсолена вода, обелете ги и ги пасирайте, докато са горещи. Добавете яйцето, брашното и пармезана, до получаването на гладко тесто.

Тестото се оформя като руло с дебелината на кренвирш, овалва се в брашно и се нарязва на парчета с дебелина 2-3 см. С вилица се правят напречни разрези върху всяко парче. Така приготвените ньоки се сваряват за 2-3 минути, докато изплуват, във вряща подсолена вода.

Олиото се загрява и в него се запържва до златисто лука. Слага се водата и се задушава 2-3 минути. Време е да се сложат ситно нарязаните домати, сол и черен пипер на вкус, може и босилек. Сосът се вари 10 минути на тих огън. Налива се сметаната, оставя се да клокне и се сваля от котлона.

Отцедените ньоки се прехвърлят в дълбока тава. Отгоре са заливат със соса, поръсват се с нарязания на ленти кашкавал и се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 10-15 минути.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: