Лесни ньоки с моцарела

25/02/2015
Mariana
отMarianaДжедай7720
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 988
  • Преглеждания за месеца118
  • Преглеждания за седмицата42
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

  • зехтин - 3 с.л.
  • масло - 2 с.л.
  • чесън - 4 скилидки
  • франзела - 10 филии отлежали един ден
  • доматен сок - 2 ч.ч. готов
  • домати - 2 бр.
  • моцарела - 1 ч.ч. настъргано сирене или кашкавал
  • босилек - пресен или магданоз
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отстранете кората на франзелата и я нарежете на малки кубчета. Загрейте маслото и зехтина и добавете в тях пресования чесън. Сложете хлебните кубчета, сол и черен пипер и пържете за 4-5 минути.

Към хлебчетата се прибавят нарязаните на кубчета домати и доматения сос.

Вари се 4-5 минути на тих огън, след което се изсипва в подходяща тавичка, поръсва се с настърганата моцарела и пресния босилек се запича в предварително загрята на 200 градуса фурна за 7-8 минути.

Поднася се веднага. Идеална е за неочаквани гости. [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.7
Общо 3 гласували
5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: