Панирани рибени топки

14/09/2010
Ефросия
отЕфросияДжедай301
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции2-3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 322
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3.8 от 5

Необходими Съставки

  • риба - 600 г мерлуза
  • картофи - 600 г
  • олио - 2 ч.ч. за пържене
  • яйца - 2 броя
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете рибата, сложете я да се посвари, отстранете костите и я смелете. Към нея прибавете сварените и пюрирани картофи, като овкусите със сол и черен пипер.

От тази смес се оформят топки с големината на мандарина.

Рибените топки се потапят в разбитите яйца и се пържат в сгорещеното олио. [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

3.8
Общо 9 гласували
5 1
4 6
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка: