Крем Маскарпоне

25/08/2010
Ефросия
отЕфросияНовак301
"Сигурни сме, че кремът Маскарпоне е измислен, за да направи тортите вкусни, а диетите - безсмислени!"
  • Приготвяне
  • Тotal
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо157 930
  • Преглеждания за месеца2863
  • Преглеждания за седмицата1837
  • Коментирана11 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5

Необходими Съставки

  • маскарпоне - 300 г пресен
  • яйца - 3 броя
  • захар - 3 с.л.
  • ром - 3 с.л. или вино Марсала
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете жълтъците от белтъците.

Разбийте белтъците до твърд сняг за около 10 минути, като може да прибавите малко сол за по-лесното им стягане.

Жълтъците разбийте със захарта, докато се получи гъст, побелял крем.

Започнете да смесвате жълтъците с белтъчената смес като бъркате леко до получаване на гладка смес. Разбъркването става с дървена шпатула или с миксер на най-ниска степен, за да не спаднат белтъците. Малко по малко добавяйте и маскарпонете, като не спирате да бъркате. Най-накрая се слага и рома.

Крем Маскарпоне е традиционен за приготвянето на тирамису и други италиански сладкиши, но може да се сервира самостоятелно, гарниран с бишкоти, плодове и др.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

4.1
Общо 32 гласували
5 15
4 7
3 9
2 1
1 0
Дай твоята оценка: