Пилешки дробчета по селски

19/05/2017
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90610322
"Пилешки дробчета обичате ли? Ето класическата рецепта!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо453 139
  • Преглеждания за месеца6207
  • Преглеждания за седмицата320
  • Коментирана20 пъти
  • Рейтинг3.9 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Измийте дробчетата и ги подсушете добре. В дълбок тиган загрейте мазнина и изпържете дробчетата до готовност, след което ги извадете от олиото.

В същия тиган сложете да се запържи нарязания на полумесеци лук, след което настъргания на съвсем ситно морков и разполовените гъбки. Поръсете с червен пипер и добавете нарязаните на дребно печени чушки. Залейте с червеното вино.

Добавете доматеното пюре, разтворено в 250 мл вода, а след това и пилешките дробчета. Подправете на вкус с черен пипер, малко чубрица и сол.

Сервирайте с накълцан пресен магданоз. Дробчетата по селски се съчетават добре с гарнитура от сварени картофи. [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

3.9
Общо 91 гласували
5 34
4 25
3 23
2 8
1 1
Дай твоята оценка: