Патладжани Папудзакия

23/08/2010
Ефросия
отЕфросияДжедай301
"Гърците са го измислили - патладжани Пападзукия, дебела сянка и студено Узо "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции6-8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо22 238
  • Преглеждания за месеца4432
  • Преглеждания за седмицата2879
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжаните на половинки, издълбайте вътрешността и я накълцайте на ситно. В съд залейте половинките с вода и загрейте, докато тя кипне. Отцедете патладжаните и ги подредете в тава. Овкусете ги със сол и черен пипер.

В сгорещена мазнина запържете наситнения лук, прибавете накълцаните домати, магданоз, вътрешността на патладжаните, сол и черен пипер. Оставете на бавен огън, докато течността напълно се изпари.

Напълнете със сместта половинките. Разбийте яйцата със сиренето и залейте патладжаните Папудзакия. Поставете ги да се пекат за час в предварително загрята до 180 градуса фурна. [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.7
Общо 7 гласували
5 5
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: