Телешко и свинско филе с гъби и зеленчуци

24/11/2014
Емил
отЕмилНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 222
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете филетата от ципите и ги нарежете на плоски парчета. Нанижете на шишове парче от свинското, парче от телешкото филе и така продължете до запълване на шиша.

Посолете, оваляйте ги в брашно и ги изпържете в част от сгорещеното масло.

Лукът се смила с половината гъби и се задушава с малко масло. Прибавете доматеното пюре. Поставете изпържените шишчета в сместа и ги задушете за няколко минути.

Настържете морковите, смелете зелето, а останалите гъби нарежете на ивици. В останалото масло задушете морковите, гъбите и зелето.

Извадете месото от шишовете и го сервирайте със задушената смес от гъби, лук и доматено пюре. Гарнирайте със задушените зеле, гъби и моркови. [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: