Панирана риба по английски

19/07/2010
Ефросия
отЕфросияНовак301
"Нашето предложение за обяд - панирана риба по английски в комбинация с хрупкави зеленчуци "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции1
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо14 011
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • риба - 150 грама рибно филе
  • олио - за пържене
  • яйца - 2 броя
  • прясно мляко - 200 мл
  • брашно - 200 грама
  • бира - 2 с. л.
  • оцет - 1 с. л.
  • сол
  • бял пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд смесете прясното мляко, бирата, оцетът и яйцата, овкусете със сол, бял пипер и разбъркайте добре с тел.

При непрекъснато бъркане добавете и брашното към сместта до получаване на кремообразна смес.

Загрейте мазнина в тиган, оваляйте рибното филе в панировката и изпържете до златисто. Може да използвате и фритюрник.

Поднесете с гарнитура от зеленчуци по избор. [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 6 гласували
5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: